Na rynku słodyczy dla wegan wciąż dzieje się niewiele. Weganie muszą się zdawać na owocowe zamienniki czegoś słodkiego, jeśli nie chcą – z różnych powodów – jeść produktów pochodzenia zwierzęcego.
W standardowej czekoladzie najczęściej znajduje się mleko, a to wyklucza ten produkt jako wegański. Tym bardziej potrzebna jest zaskakująca i wyjątkowo smaczna i zachęcająca linia produktów Las Vegan’s od Manufaktury Czekolady!
Czym jest Las Vegan’s?
Pod kreatywną i bardzo zapadającą w pamięć nazwą kryje się linia wyjątkowych wegańskich słodyczy. W jej ofercie znajdziemy nie tylko klasyczne tabliczki czekolady, ale również wegańskie batony, a nawet uwielbiane przez wszystkich cukierki krówki w wegańskiej odsłonie. Manufaktura Czekolady zaskakuje tu swoją pomysłowością i oferuje swoje wegańskie słodycze w wielu różnych odsłonach smakowych. Entuzjaści wegańskich wersji słodkości mogą zatem skosztować czekoladowych specjałów z dodatkiem liofilizowanych owoców, takich jak maliny, truskawki, pomarańcze, żurawina, a także z dodatkiem różnego rodzaju orzechów.
Manufaktura Czekolady pokazuje, że same ziarna kakaowca mogą stanowić niezwykłą inspirację w tworzeniu wegańskich słodyczy, dlatego wśród ich przekąsek znajdują się również prażone ziarna kakaowca w BIO wegańskiej czekoladzie. Prawdziwa uczta smaków dla wegan!
Las Vegan’s – przejrzysty proces produkcji
W procesie produkcji wegańskich słodyczy nie może być mowy o pomyłkach. Dlatego Manufaktura Czekolady dokładnie dba o to, by wegańska masa czekoladowa nie miała żadnej styczności z produktami pochodzenia zwierzęcego. Tylko wypełnienie surowych standardów w tym zakresie daje firmie możliwość oferowania jej produktów jako wyrobów wegańskich. Dzięki temu weganie mają pewność, że jedzą produkty, które są w 100% zgodne z ich zasadami.
Jak ze smakiem? Czy słodycze wegańskie Las Vegan’s smakują tak dobrze, jak wyglądają?
Najistotniejsza jest oczywiście kwestia smaku danego produktu. W przypadku wegańskiej linii Las Vegan’s możemy się na szczęście cieszyć prawdziwą głębią smaków, które odkrywamy w poszczególnych czekoladach. Owocowe i orzechowe dodatki tylko te smaki wzmacniają, intensyfikują, ale również kierują na nowe, absolutnie zaskakujące tory. To pokazuje, że z wegańskich słodyczy można czerpać taką samą przyjemność, jak ze słodyczy klasycznych. A dla tych, którzy jedząc czekoladę chcą dbać również o linię, Manufaktura Czekolady przygotowała specjalną wersję słodyczy bez cukru! Słodzone erytrolem, z zerowym indeksem glikemicznym, bezpieczne dla diabetyków. Zaskakujące i wspaniałe!